Consultancy

Volg ons ook op:

Assessments

Vanuit de KARSSEN & VIS HR Adviesgroep bieden wij diverse vormen van assessments aan, die hierna kort worden toegelicht. Afhankelijk van de behoefte van de organisatie en/of de individuele client kan op deze wijze gekozen worden voor het assessment wat het beste past bij de vraagstelling van de organisatie en de assessment deelnemer.

E-assessement: een indicatief assessment dat bestaat uit verschillende vragenlijsten, die door de deelnemer online gemaakt kunnen worden. Een dergelijk assessment kan op maat ingericht worden, afhankelijk van het doel ervan (selectie, ontwikkeling, loopbaan). Een basis e-assessment bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een drijfverenlijst, en screening op cognitieve capaciteiten. Met een kleine meerprijs kunnen er verschillende lijsten aan toegevoegd worden, bv. Leiderschapsstijlen, Beroepsinteresse, Teamrollen.

Een e- assessment is geschikt als basis voor een verder traject; het geeft een indicatie van waar mogelijke aandachtspunten en sterke kanten liggen. Deze zullen in een verder traject geverifieerd moeten worden. De resultaten uit het assessment worden in een rapport per ingevulde lijst weergegeven.

Compact assessment: Een op maat gemaakt assessment, bestaande uit een aantal vragenlijsten, gevolgd door een psychologisch interview. Het assessment is gericht op het in kaart brengen van de kwaliteiten van de deelnemer, afgezet tegen competenties die vereist of gewenst zijn voor een functie of functiegroep. De resultaten uit het interview en de afgenomen vragenlijsten worden met elkaar in verband gebracht en het uiteindelijke resultaat is een op maat gemaakte rapportage waarin het profiel van de deelnemer wordt vergeleken met de gewenste competenties.

Selectieassessment: Een op maat gemaakt assessment, bestaande uit een aantal vragenlijsten, een psychologisch interview en een aantal praktijksimulaties. Het inzetten van praktijksimulaties verhoogt de voorspellende waarde van het assessment belangrijk. Ook dit assessment wordt samengesteld op basis van een de gevraagde competenties voor een functie of functiegroep. Op basis van dit assessment kan een geschiktheidsadvies gegeven worden. Het resultaat van dit assessment bestaat uit een rapportage met daarin een algemene beschrijving van het profiel van de deelnemer, prestaties van de deelnemer ten aanzien van de gevraagde competenties, en een geschiktheidsadvies. Dit assessment kan worden uitgebreid met een persoonlijk ontwikkeladvies, waarin omschreven wordt of en hoe de deelnemer zich kan ontwikkelen op de in het assessment geconstateerde aandachtspunten.

Ontwikkelassessment: Dit is een breed ingezet onderzoek dat zich richt op de kwaliteiten, behoeften, kennis en vaardigheden van de deelnemer, om zo in kaart te brengen wat deze kan, wil en waar ontwikkelmogelijkheden liggen. Dit assessment is geschikt om antwoord te geven op loopbaanvragen, zowel in- als extern. In dit assessment kan een breed spectrum van instrumenten ingezet worden, afhankelijk van de vraag van de deelnemer. De rapportage is uitgebreid en gaat in op wensen, behoeften, mogelijkheden en kwaliteiten van de deelnemer en wordt afgesloten met een ontwikkeladvies.


Vacatures
Er zijn momenteel geen vacatures aanwezig
Onze partners
Direct contact opnemen| Aanmelden nieuwsbrief| sitemap| disclaimer| RSS| ENEX| Contact| © Vis Recruitment 2022| Powered by Otys Recruiting Technology
Vis Recruitment gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close